Sparsessie Jongeren: wie ben jij dan?! Workshop

Workshop 1 (11.00 - 12.00)

We weten dat Hoogbegaafd meer betekent dan alleen maar een hoog IQ.
Merk jij, als jongere, ook dat je het meest ‘last hebt’ van je anders voelen en anders zijn of anders reageren dan de meeste mensen om je heen? Dat kwam bij mij omdat ik dacht dat ik de enige was die zo is en dus een beetje raar. En dat als ik ‘normaal’ ging doen, het allemaal wat makkelijker werd. Nou, dat is niet helemaal gelukt. Gelukkig!
Ik ging helemaal voorbij aan waar ik wel goed in ben en dat door mezelf durven te zijn ik andere, unieke, nuttige, leuke talenten in mezelf ontdekte. Toen werd ‘t pas echt leuk! Het werd nog leuker toen ik dat ook uit kon leggen aan leerkrachten.
Dan moet je wel eerst weten wie je bent en dat heb ik pas echt ontdekt toen wat ik ‘heb’ een naam kreeg en ik mensen sprak die hetzelfde ‘hebben’ als ik. Het had zoveel geholpen als ik dat al op jongere leeftijd had geweten.

Deze sparsessie is bedoeld voor jongeren. Kom alsjeblieft! Je gaat merken dat wanneer je samen bent met anderen die net zo denken als jij, je jezelf nog beter gaat begrijpen en alles relaxter wordt.
De enige spelregel in deze sparsessie is wederzijds respect. Kom je?