Maak kennis met de Intenso's! De overexcitabilities van Dabrowski verwerkt in een concrete en praktische methode. - Workshop Lokaal T02

Workshop 1 (11.00 - 12.00)

Workshop 2 (14.00 - 15.00)

In deze workshop maak je kennis met de Intenso vijfling. Deze vijf draakjes zijn ontwikkeld om de overprikkelbaarheden/overexcitabilities uit de positieve desintegratie theorie van prof. Dabrowski toegankelijk te maken voor kinderen. De vijf Intenso draakjes hebben ieder de eigenschappen van een van de overprikkelbaarheden.

De draakjes zijn onderdeel van de Intenso methode. In deze methode werk je onder andere met prikkelpraatjes. Dit zijn kaartjes met daarop de kenmerken van de overprikkelbaarheden, zodat je er met kinderen over kunt kletsen en er een beeld gevormd kan worden van hoe de overprikkelbaarheden er bij het kind uitzien.

Je werkt ook met het kinderboek dat is geschreven om voor de jongere kinderen meer duidelijkheid te geven over de overprikkelbaarheden. Het boek ‘Een nieuwe school voor de Intenso’s’ vertelt het verhaal over de vijfling die zijn verhuisd en naar een nieuwe school gaan. In het verhaal zie je terug hoe de verschillende Intenso’s hierop reageren en hoe ze op elkaar kunnen inwerken.

Daarnaast is er het Intenso spel ChillSkillz. Met dit spel leren kinderen hoe ze hun overprikkelbaarheden aandacht kunnen geven om te kunnen komen tot ontspanning. Voor veel (hoog)begaafde kinderen is het lastig om te kunnen komen tot simpelweg “zijn”. Ze kunnen vast zitten in hun hoofd of worden belemmerd door een van de overprikkelbaarheden. Door het spelen van het ChillSkillz spel kan hier verandering in komen. Daarnaast is het vooral een heel leuk spel om te spelen samen en brengt het verbinding en verdieping in de band tussen de deelnemers.

In deze workshop maak je kennis met deze materialen. Mijn missie is om de prachtige theorie van Dabrowski, die zo veel kan ondersteunen bij het leren omgaan met je begaafdheid, voor het bredere publiek toegankelijk te maken op een positieve, vriendelijke en praktische manier.

  • Aanbieder: Saskia Claassens
  • Organisatie: Praktijk SAS Coaching en Training
  • E-mail: info@praktijksas.com
  • Website: https://praktijksas.com
  • Lokaal: Lokaal T02
  • Doelgroepen:
    • Volwassenen voor een kind (leerkrachten)
    • Volwassenen voor een kind (ouders)