Levenskunst - op zoek naar zin Workshop

Workshop 1 (11.00 - 12.00)

Workshop 2 (14.00 - 15.00)

Levenskunst – op zoek naar zin

Iedereen stelt de vraag naar de zin van het bestaan. Sommige mensen meer dan anderen. Voor sommigen is het ook een worsteling. Dan kan het zijn dat deze diepe vraag naar een zinvol leven zich ‘verstopt’ achter andere symptomen (situaties, gevoelens). Je voelt je misschien ontevreden, onrustig of onbegrepen, je zoekt naar oriëntatie, voelt je teleurgesteld dat je ‘het’ weer niet hebt gevonden. Het kan van alles zijn. Vaak zijn we ons niet bewust van die eigenlijke, dieper liggende vraag: Hoe leef ik een leven dat de moeite waard is?

In deze workshop krijg je niet ‘het antwoord op al je vragen’, ook niet een tool met praktische handvatten hoe je het nu eindelijk voor elkaar krijgt om gelukkig te zijn. Ik denk namelijk dat een algemeen antwoord onmogelijk is en dat niemand anders dan jijzelf op zoek kunt gaan naar antwoorden in je eigen leven.

In deze workshop ontdek je wel
– Waarom hoogbegaafde mensen anders met de vraag naar zin bezig zijn
– Welke copingstrategiën niet zo goed helpen
– Welke copingstrategieën beter helpen
– Een verrassende andere manier om naar de zinvraag te kijken

Over de workshopleidster: Mirjam Visser-Fuchs begeleidt bij Talentbloeier (hoog)begaafde volwassenen (www.talentbloeier.nl). Zes jaar is ze predikant geweest in de Protestantse Kerk van Nederland en heeft de tweejarige opleiding tot zelfstandig Talentbegeleider gevolgd bij Novilo. Ze heeft zich verdiept in positieve psychologie met o.a. cursussen in krachtgericht en zijnsgericht coachen. Verder werkt ze als levensbeschouwelijk counselor bij de VPSG, een stichting die advies en ondersteuning geeft bij seksueel geweld en zingevingsvragen.

Nieuwsgierig? Kom dan om 11 of 14 uur naar de workshop!
Van harte welkom en graag tot dan!